Ο Ηλίθιος – Durak

Ρώσικη ταινία, σκηνοθεσία Γιούρι Μπίκοφ με τους: Αρτιόμ Μπίστροφ, Ναταλία Σούρκοβα και Μπόρις Νεβζόροφ
sasa-CopyΟ Ντίμα είναι ένας τίμιος και ιδεαλιστής υδραυλικός, ο οποίος επιθεωρώντας τη διαρροή μιας πολυώροφης πολυκατοικίας αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι έτοιμη να γκρεμιστεί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι κάτοικοι. Προσπαθεί επειγόντως να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις αρμόδιες αρχές, αλλά συναντά μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία που στρέφεται εναντίον του και πολιτικούς που αλληλοκαλύπτουν αυθαιρεσίες ετών.
Κατά τη διάρκεια της ταινίας θα παρουσιαστούν προσωπικότητες τόσο από τον πολιτικό χώρο όσο και από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του πρωταγωνιστή.
Τις περισσότερες από αυτές φαίνεται να τις κυριεύει το ένστικτο της επιβίωσης με όποιο τρόπο, η ματαιοδοξία, η αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο και η εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων.
nyv_film_20150916_thefool_olive_filmsΟ «ηλίθιος» πρωταγωνιστής, σε συνέχεια του «ηλίθιου» πατέρα του που ανέχεται γενικώς και εμμένει να διορθώνει -χωρίς αντίδραση- όσα οι αλλοι καταστρέφουν, προσπαθεί να Durak_03σώσει σχεδόν 300 ανθρώπους υπερβάλλοντας εαυτόν. Οι σκληρές αλήθειες δεν αργούν να ‘ρθουν.
1. Ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη
2. Το χρήμα και η δόξα εξουσιάζουν τον κόσμο
3. Είναι εντελώς μόνος (στις πεποιθήσεις του) καθώς ακόμη και η γυναίκα του αποδεικνύεται μία από τους άλλους (τουλάχιστον στη σκέψη)
4. Το τέλος είναι πικρό και με ήττα

Η ταινία θα σας προβληματίσει έντονα καθώς θα σας θυμιζει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.maxresdefault

Άραγε πόσοι από εσάς να αναρωτηθήκατε -κάποιες στιγμές- αν είστε ηλίθιοι και έχετε εισπράξει τόσο το χλευασμό όσο και την απόρριψη από τον περίγυρό σας;
Άραγε ζούμε και πεθαίνουμε σα ζώα;
Άραγε υπάρχει -τελικά- θεία δίκη;Άραγε η αλήθεια, η αγάπη για το συνάνθρωπο και η υπεράσπιση ηθικών αξιών μας οδηγούν σε λύτρωση/ θέωση/ σωτηρία/ υστεροφημία;

 

Δείτε το trailer: http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=k$5h$_w_eh_od_a=

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *